Brave boss impro

Bli framtidens vinnare - led förändring som en improvisatör!

  • Ha kontroll fastän du tappat den
  • Tänk nytt trots att din hjärna vill gå på repeat
  • Bli säker i det osäkra

Ny exklusiv & spännande kurs för framtidens ledare! Testa 16 maj!

Välkommen till en unik kurs som hjälper dig att leda in i framtiden. Med hjälp av coachning och improvisationsteater tränas du i att leda med mod, kraft och kreativitet även i osäkra tider.

Framtiden kräver att vi är flexibla och anpassningsbara. Snabba komplexa förändringar gör det svårare att förutspå framtiden. Vi vet inte hur AI kommer påverka oss och utveckling går fortare än vi hinner lära oss. Anpassningen och omställningen till ett nytt klimat ställer krav på oss vi ännu inte kan föreställa oss.

För att klara oss behöver vi kunna agera snabbt i stunden, samarbeta, vara kreativ och modiga. Vi behöver utmana givna sanningar och gamla arbetssätt. Vi måste stå ut med att misslyckas. Vi behöver göra och tänka nytt. Det gillar inte våra hjärnor. Hjärnan vill ha det som förr, hur mycket vi än säger att vi är förändringsbenägna.

Sverige har just slagit det tråkiga rekordet med ännu fler sjukskrivna för stress och psykisk ohälsa. Det är tydligt att vi behöver ett nytt arbetsliv och ett annat sätt att leda på.

I denna kurs får du utveckla din förmåga att leda i förändring. Att kommunicera tydligt fastän du inte har alla fakta, och att leda utan att ha kontroll. Att vara mitt i förändring och osäkerhet och ändå vara lugn. Att våga misslyckas och prova igen.

I improvisationsteatern tränar du exakt de förmågor du behöver i ett modernt ledarskap. Med improvisationsteaterns hjälp lär du dig även att stå emot hjärnans impuls att göra som du alltid gjort. Jag kan lova dig att du i den här kursen – samtidigt som du har roligt och utvecklas – märker resultat i ditt ledarskap.

Prova på - Workshop den 16 maj i Stockholm!

Sista anmälningsdag 16 april! Begränsat antal deltagare! 

Anmäl dig till heldagsworkshop 16 maj! Maila [email protected]

På heldagen tränar vi upp dina agila förmågor i olika praktiska övningar. Vi jobbar även med några ledarutmaningar med hjälp av rollspel.

I kursen blandar jag mina kunskaper i ledarskap och coachning med min erfarenhet och kunskaper i improvisationsteater och skådespeleri. Det är en helt unik kurs som jag satt ihop med min kombo av kompetenser och erfarenheter.

Detta är en pilotkurs! Du får den för intropris 4 500 :- plus moms.

Anmäl ditt intresse och ställ frågor till [email protected]

Kontakt mig också om du vill ordna en egen workshop på ditt jobb. Det bästa är att träffas flera gånger så ni verkligen lär er och får en förändring av beteenden.

Du tränar dessa förmågor:

- Kreativitet Bejaka idéer, vara kreativ, ”leka”

- Mod att kunna släppa kontroll och gå utanför din komfortzon

- Närvaro Stärka din uppmärksamhet, ditt lyssnande och din närvaro

- Laganda Samspela och lyssna på andra

- Spontanitet Bli mer spontan och kunna agera på impulser och instinkter

- Kommunikation Uttrycka dig tydligare i ord, röst och med kroppen

- Tillit Ha mer tillit till din egen förmåga och våga göra fel

- Snabbhet Kunna fånga situationer och improvisera

- Självinsikt Genom reflektion utifrån övningar, samtal och samspel lär du dig mer om dig själv. Du utökar även din repertoar av olika förhållningssätt och sätt att vara.

- Perspektivbyte Genom att prova olika roller, karaktärer och genrer tränar du upp din förmåga till snabbt perspektivbyte.

- Psykologisk trygghet Du lär dig hur du skapar den och bibehåller den.

På köpet har du garanterat roligt, vilket ökar effekten av inlärningen.

Kursen blir även vad den blir utifrån deltagarnas utmaningar och frågeställningar. Vi improviserar alltså fram delar av kursinnehållet även om jag har självklart har ramar!

Du kan vara trygg! Jag är mycket noga med att skapa en varm och tillåtande atmosfär i gruppen så att ingen ska känna att den utmanar sig själv för mycket eller tvingas göra något de egentligen inte vill.


Bonus: Öka kreativiteten med 40 procent!

2014 deltog jag i en forskningsstudie vid Lunds Universitet om kreativitet och arbetsglädje. Jag hade fyra tillfällen med improvisationsteater i en grupp. Forskaren undersökte gruppen före och efter. Deras kreativitet ökade med 40 procent efter att ha haft improvisationsteater med mig!

I en artikel i Tidningen Chef berättar VD´ar som har provat improvisationsteater att de fått hjälp att hantera oförutsedda händelser, vilket i sin tur gör dem tryggare och säkrare när det väl gäller. Det finns många vittnesmål om hur improvisationsteater hjälp människor att bli mer flexibla, mer modiga, mer snabba och hur de fått lättare att hantera förändringar.

Anmäl dig till [email protected] Begränsat antal platser!

 

Vill du ha en kurs till ditt företag maila [email protected]

Kursledare och coach är jag Maria Gerlofson. Jag har arbetat med ledarskap och personlig utveckling sedan 1986. Tidigare chefredaktör på Tidningen PS!, Internationell civilekonom, ICF certifierad coach, dramapedagog och skådespelare i improvisationsteater. Jag är utbildad i bl a ledarskap, personlig utveckling, improvisationsteater, forumspel och i stresshantering med ACT. Jag har coachat och utbildat ledare och chefer i många olika typer av organisationer. Jag har varit bokredaktör i Tidningen Chef och för Chefboken.

Jag har skrivit boken Mod – stå upp för dig själv och Drömchef eller stressmakare – 9 vägar till hållbart ledarskap. Samt Coachboken, tillsammans med Anja Lindberg.

Jag har gått en ettårig utbildning inom drama, teater och bild. Jag har även gått veckokurser mm för teatergurus såsom Keith Johnstone, Augusto Boal och Katrin Byréus med flera. Jag går ofta olika kortkurser i improvisationsteater, senast i improviserad musikal! Jag startade och deltog i flera år i forumteatergruppen Solvere.

Här är jag med en av improvisationsteaterns stora Keith Johnstone, på en veckokurs i London 2014.


Har du frågor eller vill boka en exklusiv kurs till cheferna i din organisation maila [email protected]Vanliga frågor


När börjar och slutar kursen?
Vi börjar med första träffen i slutet av mars, sista rtäräffen är i maj. Jag återkommer med tider.
Är anmälan bindande?
Ja, du förbinder dig att komma när du har betalt kursavgiften. Fram till en månad innan kan du avboka om du blir sjuk eller något oväntat händer. Efter det kan du avboka om du hittar annan kursdeltagare. Jag behöver vara säker på att det blir en grupp en månad innan så jag kan boka lokal etc.
Hur anmäler jag mig eller ställer frågor?
Du mailar Maria Gerlofson på [email protected] så bokar vi en tid för ett samtal!