Balans & Självledarskap

Verktygen som får dig att stressa ner, sluta älta och få mer ork

 • Drömmer du om att ha mer ork och energi till det du gillar?
 • Vill du kunna släppa jobbet när du är ledig och vara närvarande där du är?
 • Är du trött på att vara glömsk och pressad?
 • Längtar du efter att ha roligare på jobbet?

Då är detta en kurs för dig! Dessutom kan du använda ditt friskvårdsbidrag till den!

I den här kursen får du hjälp att förebygga och minska negativ stress. Du lär dig hur du gör när tankarna snurrar runt och hur du får återhämtning. Du får också en massa tips om hur du kan använda hjärnan smart så att du jobbar mer effektivt och fokuserat utan att stressa. Du lär dig självledarskap och får många verktyg.

Dessutom får du fundera över dina värderingar - vad som är viktigt för dig och hur du vill vara. När du lever på ett sätt som stämmer bättre med den du är och vill vara minskar nämligen din stress!

Kursen bygger på evidensbaserade metoden ACT, Acceptance och commitment therapy. Du får också aktuella tips från forskning och självledarskap och beteendeförändring.

Maria Gerlofson som är coach och handledare i stresshantering med Act leder kursen. Hon har haft kurser i stresshantering för både privatperson och på olika arbetsplatser i snart tio år. Hon är författare till bl a Drömchef eller stressmakare - 9 vägar till hållbart ledarskap.

Du kan jobba med kursen i din egen takt på den plats du vill och när du vill. Bara det kan minska din stress!

OBS! Du kan använda friskvårdsbidraget för stresshantering online!


Kom igång nu!Nu är det din tur!

Du kan få mer balans, mindre stress och må bättre! Se filmen!


Kursen har fem delar med flera avsnitt, plus en introduktion och en avslutning. Du får filmer, texter samt arbetsblad att ladda ner. Detta tar vi upp:

 • Vad är stress och varför blir du stressad
 • Vad kan du förändra och vad behöver du acceptera
 • Lugna dina tankar och använd hjärnan smart
 • Den självsnälla och lekfulla attityden för ett bättre liv
 • Självledarskap
 • Hitta dina värderingar och få en kompass för ditt liv
 • Agera, sätt gränser och väx
 • Nudge för ett liv som du mår bra av

Du jobbar själv med materialt via din dator. Programmet är pedagogiskt och enkelt och det är bara att följa med.

 

Din kursledare


Maria Gerlofson
Maria Gerlofson

Jag har jobbat med personlig utveckling och ledarskap i nära 30 år. Jag är certifierad coach, dramapedagog, civilekonom och skribent. Jag var i flera år chefredaktör på Tidningen PS! Personlig utveckling och psykologi som sedan blev LevaPS!. Jag har också varit coach i Tidningen Hälsa och har skrivit om aktuella böcker om beteendepsykologi och ledarskap för Tidningen Chef.

Mitt första jobb efter examen var på Tidningen Ledarskap. Sedan dess har ledarskap och hur vi har det på jobbet varit ett av mina största intressen i yrkeslivet.

Jag har skrivit flera böcker, bland annat Mod- stå upp för dig själv, som kom ut 2010 på Natur & Kultur. Efter att den kom ut har jag föreläst och pratat om mod med mängder av individer och grupper. 2012 utbildade jag mig till ICF certifierad coach och har sedan dess coachat många människor som vill bli modigare på olika sätt. Jag har framför allt coachat chefer, projektledare, egenföretagare och ledningsgrupper.

Många av dem jag har mött har varit stressade, det är ett stort hinder för förändring. Därför har också utbildat mig till handledare i stresshantering med ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Jag håller regelbundet kurser i stresshantering för grupper ute i olika organisationer. Tillsammans med Anja Lindberg har jag skrivit Coachboken, som kom 2017. Det var en lärobok i coachning utifrån ICF´s dåvarande kärnkompetenser för coacher.

Jag har även skrivit boken Drömchef eller stressmakare - 9 vägar till hållbart ledarskap, som kom på Libers förlag 2018. Sedan dess har jag coachat chefer i och haft workshops om hållbart ledarskap - hur du leder för att din personal ska prestera bra och må bra på samma gång.

Jag driver företaget Act and Grow och utbildar och coachar chefer, team och grupper i mod, ledarskap, stresshantering och kreativitet. Jag bor i ett hus i Roslagen nära havet! 

Vad säger andra som gått kurser i stresshantering för mig?

"Jag låter bli att fokusera på fel tankar. Jag har blivit påmind om att jag verkligen måste ta mig tid för mindfulness och avslappning, och jag har fått tips om hur jag kan göra detta. Maria är tydlig varm och inspirerande."

"Nu tänker jag mer på att vara närvarande i nuet generellt. Jag är lugnare Jag har blivit bättre på att låta vissa saker vänta, att inte alltid försöka hinna allt på en gång. Maria är en erfaren och kunnig lärare."

"Nu försöker jag vara snällare mot mig själv och är mer medveten om hur jag fungerar vid olika situationer. Jag har också kommit i gång med promenader igen och mår så mycket bättre. Jag känner inte samma behov av att prestera hela tiden."

"Jag har fått verktyg för att få hjärnan att tänka på annat. Det är så bra att ha en mängd olika redskap och strategier när väl stressen sätter in så att man kan gå tillbaka och förhoppningsvis bryta tankemönstret."

"Jag har fått en större medvetenhet i vardagen. Jag har skalat bort en del ”måsten” och är mindre stressad både privat och på jobbet. Det har varit intressant och tankeväckande, framför allt att titta på värderingar. Det var precis vad jag behövde i mitt liv just nu."

"Kursen har betytt så mycket för mig – jag har fått tillbaka mitt minne och mitt lugn. Jag tror jag var på väg in i väggen tidigare, men nu är jag på rätt väg igen. Jag har fått mycket bättre fokus på jobbet och får mer gjort fastän jag arbetar mindre."


Vanliga frågor


När börjar och slutar kursen?
Så fort du betalt och loggat in i kursen börjar den. Sedan har du tillgång till kursen i ett år.
Hur länge har jag tillgång till materialet i kursen?
Du har tillgång i ett år från det att du köpt kursen. Mycket av arbetsmaterialet kan du ladda ner och ha kvar så länge du vill.
Vad händer om jag inte tycker om kursen?
Naturligtvis vill jag att du ska vara nöjd med kursen! Om du kan visa att du gått igenom materialet och gjort övningarna, men ändå inte är nöjd, får du pengarna tillbaka. Du behöver dock säga till inom en månad från det du köpte kursen.
Kan jag gå kursen om jag är sjukskriven för utmattning eller stressreaktion?
Om du är riktigt dålig är det smartast att vila och ta det lugnt. Men har du lättare stressreaktion eller är på väg att tillfriskna kan du få hjälp av övningarna att få nya sunda vanor som gör att du kan hantera den naturliga stressen i livet på ett sundare sätt. Går du till terapeut är det bra att berätta att du går kursen och att du får verktyg från ACT och vissa från KBT.
Har jag glädje av kursen även om jag gått en kurs i stresshantering med ACT?
Ja, absolut! Du får repetition, du får pepp och du får material att jobba med själv i din egen takt. Har du gått en kurs för mig kommer en del vara nytt, men mycket känner du igen. Att ha denna kurs som en komplement är väldigt smart för att lyckas med att minska dina stressnivåer på sikt!

"I mitt jobb möter jag kvinnor som berättar hur de sitter och gråter på jobbet för att de inte orkar längre. En kvinna brukade stänga in sig i ett rum och sätta sig under bordet och gråta en stund varje dag. Andra har hjärtklappning när de går och lägger sig och när de stiger upp för att de har en krävande chef - ändå är de kvar och jobbar på.

Andra ställer upp och gör jobbet och slår knut på sig själv för att leverera bra kvalitet trots bristande resurser.

Alldeles för många fortsätter trots en ohållbar situation. De jobbar på, biter ihop, ställer upp och struntar i alla varningssignaler och reaktioner från kroppen. Det är jobbigt att säga nej, att ta strider och att vara hemma från jobbet eftersom kollegorna får jobba mer då. Det är tufft att be om lättare arbetsbörda när allt du vill är att visa framfötterna, vara duktig och ställa upp.

Priset du betalar för att ställa upp på orimliga arbetsvillkor kan bli högt. Det handlar om din hälsa och ditt liv.

Är du oroad över din stressnivå och känner att en onlinekurs inte räcker? Sök hjälp nu!"

Maria Gerlofson [email protected]

Kom igång nu!