Brave Boss – Kvinna och ledare

Gruppcoachning, stöd och verktyg för att utveckla ditt ledarskap

Det här en kurs för dig som vill landa i ditt ledarskap. Den är för dig som vill hitta balans, ta plats och vara trygg i ett ledarskap som passar dig!

Fokus i kursen är att främja ett hållbart, tydligt, empatiskt och modigt ledarskap.

Du får flera korta workshops och kontinuerlig gruppcoachning under sex månader. Du får lyfta utmaningar med en professionell coach och dela erfarenheter med andra kvinnliga chefer.

Målet med kurser är att:

 • Du känner en större lätthet och säkerhet i ditt ledarskap.
 • Du är trygg och säker i din ledarroll, och står stadigt när du blir ifrågasatt eller förminskas.
 • Du har en bättre balans i livet och leder på ett mer hållbart sätt.
 • Du kan ta konflikter och svåra samtal med lätthet, utan att älta.
 • Du sätter sunda och affärsmässiga gränser.
 • Du kan jobba mer strategiskt och kan skapa fler möjligheter.
 • Du har släppt loss din potential.
 • Du är avspänd och skapar goda resultat.

Kursen passar dig kvinna och chef som vill utveckla ditt ledarskap ännu mer tillsammans med en erfaren coach och ihop med andra kvinnliga chefer. Den är för dig som vill ha kortare pass under en längre tid, med en mix av konkreta verktyg, coachning och stöttande nätverk.

Detta får du:

8 träffar på två timmar om bland annat:

 • Tydlig & modig kommunikation
 • Självledarskap för balans och effektivitet
 • Leda hållbart
 • Coachande förhållningssätt
 • Mod i svåra samtal
 • Gränser och prioriteringar

Regelbundna träffar varannan vecka med gruppcoachning och samtal i mindre grupper. Fokus blir på att träna nya förmågor i en trygg miljö, att agera och att få diskutera utmaningar.

En gemensam plattform där ni kan diskutera chefsfrågor, be om stöd och peppa varandra.

En digital lärplattform med verktyg, tips och råd som du har tillgång till ett år. Där samlas även allt material så du kan titta i efterhand!

Det blir en exklusiv grupp så att vi kan prata och dela öppet och ärligt om utmaningar, svårigheter och segrar.

Du kan redan nu ställa dig i kö för att vara garanterad en plats. Klicka här så kommer du till en sida där du fyller i din mail. Då får du först av alla en inbjudan till kursen och en garanterad plats. Du förbinder dig inte till något.

Vi träffas på Zoom för att spara in på resandet. Eventuellt blir det någon fysisk träff om gruppen kommer överens om det.

Kursen startar 11 mars 2024 och pågår i sex månader, paus under sommaren.

Premiärpris denna gång är 22 000:- plus moms

Frågor? Maila [email protected]

Anmäl dig till [email protected]


Redan nu kan du säkra din plats! Klicka här är för att sätta dig på väntelistan!

Frågor?

Boka in ett samtal med mig på 30 minuter så får du svar på frågor och träffa mig!

Boka i min kalender!

 

Premiärpris! 22 000:- plus moms!

Anmälan till [email protected]

Detta får din arbetsgivare ut av att du gått i programmet kvinna och ledare!

 • Arbetet blir mer effektivt både för dig själv och din arbetsgrupp eftersom du blir mer tydlig. Ingen behöver tvivla på vad du menar eller tycker så det är lättare att göra rätt.
 • Du jobbar smartare, mer effektivt och mer hållbart eftersom du inte längre är stressad och blivit bättre på att prioritera. Du har flera verktyg för ditt självledarskap som du också kan sprida i ditt team.
 • Arbetet i ledningsgruppen vinner på att du blir säkrare och landar i ditt ledarskap.
 • Konflikter blir inte lika infekterade eftersom du tar tag i problem och ta svåra samtal direkt.
 • Teamet jobbar bättre och mer nytänkande eftersom du vet hur du skapar psykologisk trygghet.
 • Sjukfrånvaron kan minska när du leder mer hållbart och tydligt så att personalen känner delaktighet och tillit.
 • Ledningen avlastas eftersom du får en grupp andra chefer du kan få stöd och inspiration från.
 • Alla blir mer lojala till en arbetsplats som satsar på sina ledare.
 

Boka kurs för 22 000:- hos [email protected]

Vanliga frågor


När börjar och slutar kursen?
Vi startar den 11 mars och har ett uppehåll på en månad i mitten av sommaren. Kursen slutar i mitten av oktober.
Hur gör jag om jag missar några träffar och workshops?
Du har tillgång till allt material på en digital lärplattform i ett år. Alla workshops spelas in och läggs på plattformen. Där finns också olika verktyg. Så du kan alltid titta i efterhand.
Vad gör jag om jag inte gillar kursen, eller måste avbryta pga sjukdom?
Naturligtvis vill jag att du ska vara nöjd med kursen! Om du inte tycker om kursen och har deltagit på träffarna de första 30 dagarna och inte alls är nöjd får du självklart pengarna tillbaka. Om du blir sjuk i mer än en månad och inte kan delta kan du fortsätta från start i nästa grupp utan extra kostnad.
Jag vet inte om jag har tid just nu, funkar kursen även om jag har lite för mycket?
Ja! Det är då du ska gå! En stor del av fokus är att leda hållbart och modigt. Du får verktyg att jobba smartare så du blir mer fokuserad och effektiv. Dessutom är det inga långa pass. Vi har åtta träffar på ett halvår som är på två timmar vardera. Gruppcoachningen är på 1,5 timme. Jag har medvetet gjort passen korta så man ska hinna och orka ta till sig. Mycket av verktygen och inspelningarna finns på en digital plattform där du kan gå in och läsa och titta när du vill. Det kommer inte vara något större material du ska läsa in. Fokus är på att göra och agera på nya sätt.
Jag betalar själv - hur gör jag då med betalningen?
Om du vill kan du dela upp betalningen i tre delar - kontakta mig på [email protected] om du vill ha faktura.
Jag behöver en faktura - hur gör jag då?
Skicka mig ett mail med din anmälan och med fakturauppgifterna så skickar jag en faktura till dig. [email protected]

Skicka din intresseanmälan till [email protected]

 

""Jag älskar humor och lek. Humanism, medmänsklighet och hållbarhet är viktigt för mig. Jag tycker om forskning och evidens, men tror också på improvisation och känsla. Jag vill bidra till hållbara ledare på arbetsplatser där människor mår bra och på en jord vi tar hand om med respekt för natur och miljö." Maria Gerlofson


Känner du igen dig i en eller flera av dessa punkter? Då är kursen för dig!

 • Du är en "duktig flicka" med höga krav på dig själv du kämpar för att nå. Du är alltså kompetent och driven.
 • Ibland är du rädd för att någon ska "komma på att du inte kan något egentligen" - du lider av bluffsyndromet. Så du jobbar lite extra hårt och anstränger dig mer än andra så att ingen ska märka vad "lite" du egentligen kan. Du är alltså allt för blygsam med din kompetens.
 • Du vill väldigt gärna göra rätt och tycker illa om att misslyckas eller göra fel. Det gör att du blir extremt noga med allt och får svårt att prioritera. Du är noga och går att lita på.
 • Du kan ha svårt att sätta gränser på jobbet och privat. Det leder till att du tappar i respekt och riskera att få arbetsgrupper som inte fungerar eller att någon blir informell ledare. Du är en vänlig själ som vill andra gott.
 • Du önskar att du kunde ta konflikter och svåra samtal med större lätthet. Istället skjuter du på sådant som är besvärligt, vilket ofta leder till större problem än om du tagit tag i frågan direkt. Du är mänsklig.
 • Du önskar att du oftare blir lyssnad på med respekt i din ledningsgrupp och/eller bland andra chefer. Du känner att de behandlar dig lite överseende med en klapp på huvudet, så du har tystnat. Det är en helt rimlig önskan!!!
 • Du har en tendens att älta personalfrågor och arbetsuppgifter när du egentligen borde sova och vara ledig. Det leder till sömnbrist och allt negativt som det för med sig. Det beror på att du saknar stöd att diskutera detta öppet på jobbet.
 • Du gör det mesta av de oavlönade jobbet och projektledandet både hemma och på jobbet eftersom det är jobbigt och lite "omodernt" att prata om jämställdhet. Vem vill vara tjatig liksom? Det är lätt hänt att fastna i de könsroller som finns kvar.
 • Du längtar du efter att stå lugnt och stadigt i ditt ledarskap. Du vill bli den ledare du känner att du kan vara, med ditt sätt att leda på, med kraft, värme och mod, utan att du försakar ditt eget välmående. Du har driv, drömmar och vill mer än du kanske vill erkänna.

Jag har byggt upp kursen efter att ha pratat med mängder av kvinnliga chefer och ledare om hur deras vardag och arbetsliv ser ut och läst en massa forskning och böcker om ledarskap. Det är tydlig att det finns ett behov av ledarstöd till just kvinnliga chefer. De vill ha korta effektiva pass med konkreta verktyg, tid att prata om utmaningar i en trygg miljö och få stöd från en erfaren kvinnlig coach. De önskar en plats där privatlivet också får plats och där du kan hitta ett sätt att leda som är modernt och passar dig och dina värderingar. Och där du inte härmar ett gammalt omodernt hierarkiskt ledarskap med ordergivning, peka med hela handen och ensamma "starka" ledare.


Var med och skapa kursen!

Kursen går nu för första gången och du får premiärrabatt! Om du vill får du vara med och utforma kursen och bestämma när gruppcoachningen ska vara, vilka ämnen vi ska ta upp och om det är något annat du önskar – Kom med nu!

Du blir med i kärntruppen i det kvinnliga nätverk jag tänker starta av alla de kvinnor som går kursen!

Kom med från start!

Skicka din intresseanmälan till [email protected]

Din kursledare


Maria Gerlofson
Maria Gerlofson

Jag har jobbat med personlig utveckling och ledarskap i nära 30 år. Jag är certifierad coach, dramapedagog, civilekonom och skribent. Jag var i flera år chefredaktör på Tidningen PS! Personlig utveckling & psykologi som sedan blev LevaPS!. Jag har också varit coach i Tidningen Hälsa och har skrivit om aktuella böcker om beteendepsykologi och ledarskap för Tidningen Chef. Mitt första jobb efter examen var på Tidningen Ledarskap. Sedan dess har ledarskap och hur vi har det på jobbet varit ett av mina största intressen i yrkeslivet.

Jag har skrivit flera böcker, bland annat Mod- stå upp för dig själv, som kom ut 2010 på Natur & Kultur. Efter att den kom ut har jag föreläst och pratat om mod med mängder av individer och grupper. 2012 utbildade jag mig till ICF certifierad coach och har sedan dess coachat många människor som vill bli modigare på olika sätt. Jag har framför allt coachat chefer, projektledare, egenföretagare och ledningsgrupper.

Många av dem jag har mött har varit stressade, det är ett stort hinder för förändring. Därför har också utbildat mig till handledare i stresshantering med ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Jag håller regelbundet kurser i stresshantering för grupper ute i olika organisationer.

Jag har även skrivit boken Drömchef eller stressmakare - 9 vägar till hållbart ledarskap, som kom på Libers förlag 2018. Sedan dess har jag coachat chefer i och haft workshops om hållbart ledarskap - hur du leder för att din personal ska prestera bra och må bra på samma gång.

Jag driver företaget Act and Grow och utbildar och coachar chefer, team och grupper i mod, ledarskap, stresshantering och kreativitet. Jag bor i ett hus i Roslagen nära havet!Varför en kurs för kvinnor? Jag citerar Barbro Dahlbom - Hall som skriver "Vi bemöts, bedöms, beskrivs, behandlas, belönas och bekräftas olika. Det är viktigt att förstå att vi därmed också blir olika, till nackdel för både kvinnor och män. Bristande genusmedvetenhet gör att vi som vuxna kvinnor och män sannolikt inte blir de personer vi har potential att bli!"

Vi har olika förväntningar på oss som pojkar respektive flickor. Flickor ska vara glada, snälla, söta, lugna och gärna duktiga och tysta. De ska helst inte vara besvärliga. Pojkar däremot förväntas vara modiga, starka, ta plats, kämpa och inte visa känslor. En pojke får gärna vinna och ta plats själva, flickor ska tänka på gruppen och ta hand om andra.

Det kan vara extra utmanande för en kvinna fostrad som flicka att ta plats i en chefsroll. Där syns våra olika förväntningar på män och kvinnor. Det kan ofta vara svårare för en kvinna att ta plats, ställa sig utanför gruppen och ibland fatta beslut som kan såra andra. Kvinnor som leder möts ofta med mer motstånd än män. Det är vanligare att kvinnor för höra att de är bossiga eller maktgalna när de i själva verket är tydliga. Samtidigt är de kompetenser som kvinnor sägs vara extra bra på det som framtidens ledarskapet bygger på - kommunikation och relationsskapande.

Kursens syfte är att släppa loss den potential som finns hos kvinnliga ledare. Den kraft och kompetens som hämmas av strukturer och ålderdomliga förväntningar. Jag vill stötta kvinnor att skapa sitt sätt att vara ledare på och vara trygga i den rollen.

Vi behöver jobba med att ändra strukturer, fördomar och förväntningar i samhället. Ett sätt att göra det är att utveckla sig själv och ett nytt modernt ledarskap. Att bli stark och trygg i den vuxna chefsrollen och inte falla tillbaka i det beteenden som förväntas av den duktiga flickan. Men också att hitta ett sätt att vara chef på som vi och våra medarbetare mår bra av. Det gamla sättet fungerar uppenbarligen inte med tanke på hur många kvinnor som blir sjukskrivna för utmattning.