Brave Boss – Kvinna och ledare

Bli säker, tydlig och trygg i ett hållbart och modigt ledarskap! Exklusiv kurs med gruppcoachning, verktyg och nätverk.

Är du trött på att aldrig hinna tänka klart? Less på att gå in på möten och känna dig osäker för att du inte vet hur du ska påverka gruppen i den riktning du vill. Kanske är det för många nätter du har svårt att sova för att du ligger vaken och tänker på svåra samtal du ska ha eller konflikter du behöver reda ut?

Du vet att du är en kompetent ledare, även om du tvivlar ibland. Och du vill att både du själv och andra ska respektera dina gränser.

Du tänker att du behöver lära dig mer om ledarskap och olika teorier och verktyg. Men egentligen handlar det mer om en känsla du söker - en känsla av kontroll och säkerhet i ledarskapet! Att känna att du är nöjd med dig själv och dina prestationer. Att du kan ta plats, stå upp för dina åsikter och idéer och ta jobbiga samtal utan att varken backa eller grubbla efteråt.

Den känslan får du i den här kursen. Brave Boss – kvinna och ledare är ett program för en liten grupp chefer som får direkt stöd, smarta verktyg och mycket pepp under tre månader. Du får också mängder av material och kunskap du har tillgång till i ett år. Plus ett litet stöttande chefsnätverk. Vi blir max 14 personer. Fokus är på att bli en säker, hållbar och modig ledare.

Jag har gjort kursen för dig med ont om tid. Vi ses digitalt på korta träffar. Allt material samlas på en hemsida dit du kan gå när du vill och titta. Du kan vara med oavsett vart du bor och jobbar!

Sätt dig på väntelistan genom att klicka här

Maila Maria Gerlofson [email protected] för frågor

Nästa kursstart 5 september!!!

Tänk dig känslan efter våra tre månader med coachning, övningar och reflektion. Om du är med kommer du märka av förändringen på olika sätt. Här är några saker jag kan lova dig om du deltar i kursen.

 • Du känner ett inre lugn.
 • Du känner en större lätthet och säkerhet i ditt ledarskap. Du är snällare mot dig själv.
 • Du är avspänd och skapar goda resultat.
 • Du tar konflikter och svåra samtal med lätthet, utan att älta.
 • Du sätter sunda och affärsmässiga gränser, utan att hindras av att det känns jobbigt.
 • Du är trygg och säker i din ledarroll, och står stadigt när du blir ifrågasatt eller förminskas.
 • Du känner inte längre av prestationskrav, perfektionism eller bluffsyndrom.
 • Du har gått från att vara en duktig flicka till en kompetent ledare.

Allt detta får du:

 • 1 Halvdags workshop med intro och uppstart på zoom
 • 7 digitala träffar under tre månader med en timmes workshop och en timmes coachning och samtal. Alla Workshops spelas in.
 • En digital lärplattform med verktyg, tips och stöd som du har tillgång till i ett år. Här ligger även inspelningar av workshops.
 • En gemensam plattform där ni kan diskutera chefsfrågor, be om stöd och peppa varandra.
 • En exklusiv grupp med ett begränsat antal deltagare så att vi kan prata och dela öppet och ärligt om utmaningar, svårigheter och segrar. Jag ser till att ni kan träffas även efter kursen är slut.
 • Du blir hedersmedlem i nätverket för kvinnliga modiga chefer.
 • Uppföljningsträffar några månader efter kursens slut.

En fördel med Brave Boss är just att vi skapar ett nätverk där ni kan fortsätta att träna och stötta varandra även efter kursen. Vi håller i varandra och stöttar och peppar varandra, även utöver kurstillfällena. Du får en grupp med andra chefer som också vill leda modigt och hållbart så att du inte längre behöver känna dig ensam som chef.

Nästa kurs startar 5 september!

Vi tränar och utvecklar:

 • Konsten att hantera det som är obekvämt, jobbigt och obehagligt
 • Tydlig & modig kommunikation
 • Självledarskap för balans och effektivitet
 • Coachande förhållningssätt
 • Mod i svåra samtal
 • Modigt ledarskap
 • Självmedkänsla
 • Konsten att skapa psykologisk trygghet
 • Det du själv och andra tar upp i gruppcoachning

Du får alltså en mix av konkreta verktyg, coachning och stöttande nätverk.

Premiärpris denna gång är 15 000:- plus moms inklusive moms om du betalar ur egen ficka!

Du kan dela upp din betalning på tre tillfällen.

Anmäl dig till [email protected] eller sätt dig på väntelistan.

Sista anmälningsdag 26 augusti!!! Begränsat antal platser


Kursen är igång - ställ dig på väntelistan för nästa kursstart!

Ett spännande program exklusivt för dig!

Se filmen om kursen och hur du får skillnad i ditt ledarskap


 

Säkra din plats! Sätt dig på väntelistan! Sista anmälan är 26 augusti.


Detta får din arbetsgivare ut av att du gått i programmet kvinna och ledare!

 • Arbetet blir mer effektivt både för dig själv och din arbetsgrupp eftersom du blir mer tydlig. Ingen behöver tvivla på vad du menar eller tycker så det är lättare att göra rätt.
 • Du jobbar smartare, mer effektivt och mer hållbart eftersom du inte längre är stressad och blivit bättre på att prioritera. Du har flera verktyg för ditt självledarskap som du också kan sprida i ditt team.
 • Arbetet i ledningsgruppen vinner på att du blir säkrare och landar i ditt ledarskap.
 • Konflikter blir inte lika infekterade eftersom du tar tag i problem och ta svåra samtal direkt.
 • Teamet jobbar bättre och mer nytänkande eftersom du vet hur du skapar psykologisk trygghet.
 • Sjukfrånvaron kan minska när du leder mer hållbart och tydligt så att personalen känner delaktighet och tillit.
 • Ledningen avlastas eftersom du får en grupp andra chefer du kan få stöd och inspiration från.
 • Alla blir mer lojala till en arbetsplats som satsar på sina ledare.

Vanliga frågor


När börjar och slutar kursen?
Kursen börja 5 september 2024 9 - 12.00 på Zoom.
Hur gör jag om jag missar några träffar och workshops?
Du har tillgång till allt material på en digital lärplattform i ett år. Alla workshops spelas in och läggs på plattformen. Där finns också olika verktyg. Så du kan alltid titta i efterhand.
Vad gör jag om jag inte gillar kursen, eller måste avbryta pga sjukdom?
Naturligtvis vill jag att du ska vara nöjd med kursen! Om det känns helt fel för dig efter första halvdagen med workshops får du halva beloppet tillbaka om du säger till inom tre dagar efter workshopen. Om du blir sjuk i mer än en månad och inte kan delta kan du fortsätta från start i nästa grupp utan extra kostnad.
Jag vet inte om jag har tid just nu, funkar kursen även om jag har lite för mycket?
Ja! Det är då du ska gå! Vi tror ofta att vi kommer få mer tid "sen" - men det där "sen" inträffar sällan. Gå kursen nu så blir du bättre på att hantera din tid. En stor del av fokus är att leda hållbart och modigt. Du får verktyg att jobba smartare så du blir mer fokuserad och effektiv. Dessutom är det inga långa pass. Förutom halvdagen då vi ses digitalt är det sju träffar två timmar vardera. Mycket av verktygen och inspelningarna finns på en digital plattform där du kan gå in och läsa och titta när du vill. Du har tillgång till dem i ett år efter kursstart. Det är inget större material du ska läsa in. Fokus är på att göra och agera på nya sätt. Du får en del uppgifter att göra - men de handlar om att göra det du redan gör, men på ett nytt sätt.
Jag betalar själv - hur gör jag då med betalningen?
Du betalar direkt här på sidan från juli. Du kan dela upp betalningen i tre delar. Du betalar med kort eller via Klarna. Vill du boka din plats så du garanterat kommer med mailar du mig. [email protected]
Hur betalar jag?
Skicka mig ett mail med din anmälan och med fakturauppgifterna så skickar jag en faktura till dig. Anmälan är bindande. Beloppet återbetalas om du lämnar återbud en månad innan kursstart. [email protected]
Är det inte trist med digitala kurser?
Visst kan det bli annorlunda att ses. Men väldigt mycket handlar om hur jag lägger upp kursen och träffarna. Jag kommer se till att det blir omväxlande, roligt och engagerande. Fördelen är att alla kan vara med, oavsett vart de bor. Du kan sitta hemma och ta dig tid en stund efter varje kurstillfälle och tänka innan du rusar iväg till annat. Kursen blir också billigare eftersom jag inte behöver lägga ut för mat och lokal. Jag har själv gått kurser i improvisationsteater digitalt och vet att det går att göra väldigt mycket mer än man tror! :-)

Skicka din anmälan till [email protected]

Känner du igen dig i en eller flera av dessa punkter? Då är kursen för dig!

 • Du är en "duktig flicka" med höga krav på dig själv du kämpar för att nå. Du är alltså kompetent och driven.
 • Ibland är du rädd för att någon ska "komma på att du inte kan något egentligen" - du lider av bluffsyndromet. Så du jobbar lite extra hårt och anstränger dig mer än andra så att ingen ska märka vad "lite" du egentligen kan. Du är alltså allt för blygsam med din kompetens.
 • Du vill väldigt gärna göra rätt och tycker illa om att misslyckas eller göra fel. Det gör att du blir extremt noga med allt och får svårt att prioritera. Du är noga och går att lita på.
 • Du kan ha svårt att sätta gränser på jobbet och privat. Det leder till att du tappar i respekt och riskera att få arbetsgrupper som inte fungerar eller att någon blir informell ledare. Du är en vänlig själ som vill andra gott.
 • Du önskar att du kunde ta konflikter och svåra samtal med större lätthet. Istället skjuter du på sådant som är besvärligt, vilket ofta leder till större problem än om du tagit tag i frågan direkt. Du är mänsklig.
 • Du önskar att du oftare blir lyssnad på med respekt i din ledningsgrupp och/eller bland andra chefer. Du känner att de behandlar dig lite överseende med en klapp på huvudet, så du har tystnat. Det är en helt rimlig önskan!!!
 • Du har en tendens att älta personalfrågor och arbetsuppgifter när du egentligen borde sova och vara ledig. Det leder till sömnbrist och allt negativt som det för med sig. Det beror på att du saknar stöd att diskutera detta öppet på jobbet.
 • Du gör det mesta av de oavlönade jobbet och projektledandet både hemma och på jobbet eftersom det är jobbigt och lite "omodernt" att prata om jämställdhet. Vem vill vara tjatig liksom? Det är lätt hänt att fastna i de könsroller som finns kvar.
 • Du längtar du efter att stå lugnt och stadigt i ditt ledarskap. Du vill bli den ledare du känner att du kan vara, med ditt sätt att leda på, med kraft, värme och mod, utan att du försakar ditt eget välmående. Du har driv, drömmar och vill mer än du kanske vill erkänna.

Jag har byggt upp kursen efter att ha pratat med mängder av kvinnliga chefer och ledare om hur deras vardag och arbetsliv ser ut och läst en massa forskning och böcker om ledarskap. Det är tydlig att det finns ett behov av ledarstöd till just kvinnliga chefer. De vill ha korta effektiva pass med konkreta verktyg, tid att prata om utmaningar i en trygg miljö och få stöd från en erfaren kvinnlig coach. De önskar en plats där privatlivet också får plats och där du kan hitta ett sätt att leda som är modernt och passar dig och dina värderingar. Och där du inte härmar ett gammalt omodernt hierarkiskt ledarskap med ordergivning, peka med hela handen och ensamma "starka" ledare.


Var med på en spännande resa!

Kursen går nu för första gången och du får premiärrabatt! Om du vill får du vara med och utforma kursen och bestämma vilka ämnen vi ska ta upp och om det är något annat du önskar – Kom med nu!

Du blir med i kärntruppen i det kvinnliga nätverk jag tänker starta av alla de kvinnor som går kursen!

Kom med från start! sätt dig på väntelistan!

Vad tycker andra om Maria Gerlofson?

Ord från tidigare klienter och kursdeltagare!

Eftersom den här kursen är ny finns det inga kundomdömen om just denna kurs. Men här är några ord från de som gått min onlinekurs Bygg upp ditt mod och från några coachklienter.

"Under kursen har jag gjort många upptäckter. Hur jag, till exempel, kan uppfattas som modig professionellt, men är en riktig fegis i privata relationer. Och hur det kan hjälpa att försöka vara modig i en massa situationer. Det är som att få tillgång till en ny superkraft. Maria är en duktig lärare. Upplägget är utmärkt, med korta filmer och roliga, tänkvärda övningar som får dig att se nya sidor av dig själv." Emma Stenström, Forskare och lärare vid Handelshögskolan i Stockholm

"Detta är en kurs man blir glad av. Glädje är främjande för modet och Maria utstrålar verkligen glädje och entusiasm i kursens filmavsnitt. Kursens inspirerande instruktioner och tankeövningar där man uppmanas att reflektera har gett mig nyttiga insikter. Det område jag vill agera mer modigt inom handlar om arbetsrelaterade situationer där jag behöver öva på att utrycka mig tydligare och stå upp för det jag tror på." Carina Meurlinger, Agil coach

"Denna kurs i mod är en riktig guldgruva av konkreta tips och bra verktyg som stärker! Jag har ofta hört att jag är så modig. Men med åren försvann modet. Jag har haft så fullt upp med att hjälpa alla andra omkring mig. Kursen har varit en fullträff. Jag är förvånad över att det blir så positivt, när jag börjar agera mera aktivt, istället för att bara liksom åka med livet. Utvecklingen leds av de modiga, kloka, inte av de fega. Att våga bidra med godhet och klokskap till vår tid här på jorden där detta brister är målet. Maria Gerlofson tack för denna grymma kurs!" Cia Zingmark, Konsult

”Om du funderar på att ta hjälp av en coach så kan jag varmt rekommendera Maria Gerlofson. Med sin gedigna utbildning och kunskap leder hon dig med varm hand åt det hållet Du behöver för att av egen kraft och med klok stöttning hitta din rätta väg. Jag har fått verktyg som hjälper mig att hantera de begränsningar som annars skulle ha stoppat mig på min väg framåt!" Gunilla Rönnkvist, Egenföretagare

”Maria är en nyfiken, kreativ, inlyssnande och intresserad coach. Utifrån sin bakgrund noggrann med hur man använder språket. Med lyhördhet, värme och humor coachade Maria mig mot mitt mål. Jag kan varmt rekommendera Maria." Elisabeth Björkbom, VD Coach and Create

”En coachning som ger effekt. Maria är ärlig och ställer frågor som du behöver höra och ge svar på. Helt suverän helt enkelt." Brita Krottler, marknadskoordinator De Laval

 

""Jag älskar humor och lek. Humanism, medmänsklighet och hållbarhet är viktigt för mig. Jag tycker om forskning och evidens, men tror också på improvisation och känsla. Jag vill bidra till hållbara ledare på arbetsplatser där människor mår bra och på en jord vi tar hand om med respekt för natur och miljö." Maria Gerlofson


Kursen är igång - ställ dig på väntelistan för nästa kursstart!

Anmäl dig till kursen här! [email protected] eller sätt dig på väntelistan.

Begränsat antar platser.

Din kursledare


Maria Gerlofson
Maria Gerlofson

Jag har jobbat med personlig utveckling och ledarskap i nära 30 år. Jag är certifierad coach, dramapedagog, civilekonom och skribent. Jag var i flera år chefredaktör på Tidningen PS! Personlig utveckling och psykologi som sedan blev LevaPS!. Jag har också varit coach i Tidningen Hälsa och har skrivit om aktuella böcker om beteendepsykologi och ledarskap för Tidningen Chef.

Mitt första jobb efter examen var på Tidningen Ledarskap. Sedan dess har ledarskap och hur vi har det på jobbet varit ett av mina största intressen i yrkeslivet.

Jag har skrivit flera böcker, bland annat Mod- stå upp för dig själv, som kom ut 2010 på Natur & Kultur. Efter att den kom ut har jag föreläst och pratat om mod med mängder av individer och grupper. 2012 utbildade jag mig till ICF certifierad coach och har sedan dess coachat många människor som vill bli modigare på olika sätt. Jag har framför allt coachat chefer, projektledare, egenföretagare och ledningsgrupper.

Många av dem jag har mött har varit stressade, det är ett stort hinder för förändring. Därför har också utbildat mig till handledare i stresshantering med ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Jag håller regelbundet kurser i stresshantering för grupper ute i olika organisationer. Tillsammans med Anja Lindberg har jag skrivit Coachboken, som kom 2017. Det var en lärobok i coachning utifrån ICF´s dåvarande kärnkompetenser för coacher.

Jag har även skrivit boken Drömchef eller stressmakare - 9 vägar till hållbart ledarskap, som kom på Libers förlag 2018. Sedan dess har jag coachat chefer i och haft workshops om hållbart ledarskap - hur du leder för att din personal ska prestera bra och må bra på samma gång.

Jag driver företaget Act and Grow och utbildar och coachar chefer, team och grupper i mod, ledarskap, stresshantering och kreativitet. Jag bor i ett hus i Roslagen nära havet!Varför en kurs för kvinnor? Jag citerar Barbro Dahlbom - Hall som skriver "Vi bemöts, bedöms, beskrivs, behandlas, belönas och bekräftas olika. Det är viktigt att förstå att vi därmed också blir olika, till nackdel för både kvinnor och män. Bristande genusmedvetenhet gör att vi som vuxna kvinnor och män sannolikt inte blir de personer vi har potential att bli!"

Vi har olika förväntningar på oss som pojkar respektive flickor. Flickor ska vara glada, snälla, söta, lugna och gärna duktiga och tysta. De ska helst inte vara besvärliga. Pojkar däremot förväntas vara modiga, starka, ta plats, kämpa och inte visa känslor. En pojke får gärna vinna och ta plats själva, flickor ska tänka på gruppen och ta hand om andra.

Det kan vara extra utmanande för en kvinna fostrad som flicka att ta plats i en chefsroll. Där syns våra olika förväntningar på män och kvinnor. Det kan ofta vara svårare för en kvinna att ta plats, ställa sig utanför gruppen och ibland fatta beslut som kan såra andra. Kvinnor som leder möts ofta med mer motstånd än män. Det är vanligare att kvinnor för höra att de är bossiga eller maktgalna när de i själva verket är tydliga. Samtidigt är de kompetenser som kvinnor sägs vara extra bra på det som framtidens ledarskapet bygger på - kommunikation och relationsskapande.

Kursens syfte är att släppa loss den potential som finns hos kvinnliga ledare. Den kraft och kompetens som hämmas av strukturer och ålderdomliga förväntningar. Jag vill stötta kvinnor att skapa sitt sätt att vara ledare på och vara trygga i den rollen.

Vi behöver jobba med att ändra strukturer, fördomar, normer och förväntningar i samhället. Ett sätt att göra det är att utveckla sig själv och ett nytt modernt ledarskap. Att bli stark och trygg i den vuxna chefsrollen och inte falla tillbaka i de beteenden som förväntas av den duktiga flickan. Men också att hitta ett sätt att vara chef på som vi och våra medarbetare mår bra av. Det gamla sättet fungerar uppenbarligen inte med tanke på hur många kvinnor som blir sjukskrivna för utmattning.