Mindre stress & mer glädje - med sex kursträffar

Fem steg till ett avslappnat och roligare liv, med ACT, närvaro och självledarskap

Jag vill minska min stress nu

 • Tänker du på ditt jobb - även när du är ledig?
 • Har du börjat sova dåligt, få hjärtklappning eller dålig mage?
 • Har du prioriterat bort ditt eget välmående för länge?

Svarar du ja på en eller fler av frågorna är det dags att du börjar ta hand om dig själv. För om inte du gör det, vem ska då göra det?

Många väntar för länge och låter tiden gå. Det första vi brukar göra när vi är stressade är nämligen att göra mer av det som stressar oss och mindre av det som får oss att må bra! Känner du igen dig i det?

Det är när du tänker att du borde ta det lugnt, men att det inte går just nu, för det är så mycket nu. Det är när du vet att du borde träna, men inte hinner för det är för mycket att göra. Det är när du tänker att ditt jobb är så roligt så du inte kan bli utbränd, men ändå känner att det kanske är lite för mycket ändå. Det är när du längtar efter balans och harmoni men är för trött och uppe i varv för att orka ta tag i det som du vet skulle göra det bättre.

Du kan få mer balans, närvaro och lugn nu!

Den här kursen hjälper dig att minska den negativa stressen och öka livsglädjen. Du får smarta verktyg, stöd, kunskap och inspiration för att få ett liv utan onödig stress!

Vi jobbar tillsammans i en grupp där vi stöttar varandra, känner igen oss, har roligt och jobbar ihop för att må bättre.

Du får både en webbkurs och sex kursträffar på zoom under fem månader. Allt för att du ska få till en förändring. För visst är det dags nu att du tar dig själv på allvar!?

Kursen är enbart för kvinnor. Kvinnors stress är ofta annorlunda än männens. Bland annat ökar kvinnornas stress när vi kommer hem, medan männens stress minskar. Kursledare är Maria Gerlofson.


Antalet platser är begränsat!

Anmäl dig nu!Kolla in din kursledare

Så kan du få ett nytt sätt att hantera tankarna och livet


Kom igång nu!Kursen bygger på den evidensbaserade metoden ACT, Acceptance och commitment therapy. Du får också aktuella tips från forskning om självledarskap och beteendeförändring.

Du lär dig att lugna dina tankar, hitta rätt återhämtning, förändra och acceptera. Vi tränar enkla mindfulnesstekniker och djupandning.

Du får också en massa tips om hur du kan använda hjärnan smart så att du jobbar mer effektivt och fokuserat utan att stressa. I gruppen stöttar vi varandra på de digitala träffarna och i en grupp på Facebook. Allt för att du ska kunna skapa nya sunda vanor som hjälper dig hela livet.

Vi tittar även på vad som är viktigt för dig och hur du vill vara. När du lever på ett sätt som stämmer bättre med den du är och vill vara minskar nämligen din stress!

Du får ett kursmaterial här på kursportalen och sex träffar via zoom, på 1,5 timme per gång. Mötena spelas in så du kan se dem i efterhand om du inte kan vara med på alla träffar.

Kursstart den 24 maj!

Vi träffas 18.30-20.00 den, 7 juni, 23 augusti , 6 september och 19 september. + två ytterligare träffar i höst.

Missar du en gång så kan du titta på inspelningen i efterhand!

Utöver träffarna på zoom kan du jobba med kursen i din egen takt på den plats du vill och när du vill. Bara det kan minska din stress!

OBS! Du kan använda friskvårdsbidraget för stresshantering online!

Webbkursen har fem delar med flera avsnitt, plus en introduktion och en avslutning. Vi följer upplägget på zoomträffarna. Du får filmer, texter samt arbetsblad att ladda ner.

Alla våra träffar spelas in, utom när vi delar det som är personligt. Jag lägger in inspelningen på kursportalen så du har tillgång till den om du inte kan vara med eller vill repetera.

Detta tar vi upp på träffarna och i kursportalen.:

 • Vad är stress och varför blir du stressad
 • Vad kan du förändra och vad behöver du acceptera
 • Lugna dina tankar och använd hjärnan smart
 • Den självsnälla och lekfulla attityden för ett bättre liv
 • Självledarskap
 • Hitta dina värderingar och få en kompass för ditt liv
 • Agera, sätt gränser och väx
 • Nudge för ett liv som du mår bra av

Du kommer få enkla övningar och uppgifter mellan våra träffar för att hjälpa dig skapa nya sunda vanor.

Vill du studera i egen takt utan zoomträffar - gå webbkursen utan zoomträffar - du hittar den här.

Din kursledare


Maria Gerlofson
Maria Gerlofson

Jag har jobbat med personlig utveckling och ledarskap i nära 30 år. Jag är certifierad coach, dramapedagog, civilekonom och skribent. Jag var i flera år chefredaktör på Tidningen PS! Personlig utveckling & psykologi som sedan blev LevaPS!. Jag har också varit coach i Tidningen Hälsa och skriver om aktuella böcker om beteendepsykologi och ledarskap för Tidningen Chef.

Jag har skrivit flera böcker, bland annat Mod- stå upp för dig själv, som kom ut 2010 på Natur & Kultur. Efter att den kom ut har jag föreläst och pratat om mod med mängder av individer och grupper. 2012 utbildade jag mig till ICF certifierad coach och har sedan dess coachat många människor som vill bli modigare på olika sätt. Många av dem jag har mött har varit stressade, det är ett stort hinder för förändring. Därför har också utbildat mig till handledare i stresshantering med ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Jag håller regelbundet kurser i stresshantering för grupper ute i olika organisationer.

Jag har även skrivit boken Drömchef eller stressmakare - 9 vägar till hållbart ledarskap, som kom på Libers förlag 2018.

Jag driver företagetAct and Grow och utbildar och coachar individer och grupper i mod, stresshantering och kreativitet. Jag bor i ett hus i Roslagen nära havet!Vad säger andra som gått kurser i stresshantering för mig?

"Jag låter bli att fokusera på fel tankar. Jag har blivit påmind om att jag verkligen måste ta mig tid för mindfulness och avslappning, och jag har fått tips om hur jag kan göra detta. Maria är tydlig varm och inspirerande."

"Nu tänker jag mer på att vara närvarande i nuet generellt. Jag är lugnare Jag har blivit bättre på att låta vissa saker vänta, att inte alltid försöka hinna allt på en gång. Maria är en erfaren och kunnig lärare."

"Nu försöker jag vara snällare mot mig själv och är mer medveten om hur jag fungerar vid olika situationer. Jag har också kommit i gång med promenader igen och mår så mycket bättre. Jag känner inte samma behov av att prestera hela tiden."

"Jag har fått verktyg för att få hjärnan att tänka på annat. Det är så bra att ha en mängd olika redskap och strategier när väl stressen sätter in så att man kan gå tillbaka och förhoppningsvis bryta tankemönstret."

"Jag har fått en större medvetenhet i vardagen. Jag har skalat bort en del ”måsten” och är mindre stressad både privat och på jobbet. Det har varit intressant och tankeväckande, framför allt att titta på värderingar. Det var precis vad jag behövde i mitt liv just nu."

"Kursen har betytt så mycket för mig – jag har fått tillbaka mitt minne och mitt lugn. Jag tror jag var på väg in i väggen tidigare, men nu är jag på rätt väg igen. Jag har fått mycket bättre fokus på jobbet och får mer gjort fastän jag arbetar mindre."


Vanliga frågor


När börjar och slutar kursen?
Denna kurs börjar den 24 maj 2022. Dagen innan får du tillgång till den första introduktionen och bonusmaterialen. Den sista träffen är 19 september. Du har tillgång till allt material på sajten ett år framåt från att du köpt kursen..
Hur länge har jag tillgång till materialet i kursen?
Du har tillgång i ett år från det att du köpt kursen. Mycket av arbetsmaterialet kan du ladda ner och ha kvar så länge du vill.
Vad händer om jag inte tycker om kursen?
Naturligtvis vill jag att du ska vara nöjd med kursen! Om du kan visa att du gått igenom materialet och gjort övningarna, men ändå inte är nöjd, får du pengarna tillbaka. Du behöver dock säga till inom en månad från det du köpte kursen.
Kan jag gå kursen om jag är sjukskriven för utmattning eller stressreaktion?
Om du är riktigt dålig är det smartast att vila och ta det lugnt. Men har du lättare stressreaktion eller är på väg att tillfriskna kan du få hjälp av övningarna att få nya sunda vanor som gör att du kan hantera den naturliga stressen i livet på ett sundare sätt. Går du till terapeut är det bra att berätta att du går kursen och att du får verktyg från ACT och vissa från KBT.
Har jag glädje av kursen även om jag gått en kurs i stresshantering tidigare?
Ja, absolut! Du får repetition, du får pepp och du får material att jobba med själv i din egen takt. Du får en grupp som stöttar dig och en gemenskap med andra som vill ha en sundare livsstil. Har du gått en kurs för mig kommer en del vara nytt, men mycket känner du igen. Att ha denna kurs som en komplement till annat är väldigt smart för att lyckas med att minska dina stressnivåer på sikt!
Vad händer om jag missar en träff?
Den del av träffarna där jag pratar och delar övningar, verktyg och fakta spelas in. Filmen läggs sedan in i kursportalen. Så du kan titta i efterhand.
Jag är inte med på Facebook men vill vara med i gruppen - hur gör jag?
Tyvärr har jag ännu inte hittat något annat bra sätt att ha grupper digitalt än på facebook. Det du kan göra är att skaffa dig ett konto som du bara använder till denna grupp.

"I mitt jobb möter jag kvinnor som berättar hur de sitter och gråter på jobbet för att de inte orkar längre. En kvinna brukade stänga in sig i ett rum och sätta sig under bordet och gråta en stund varje dag. Andra har hjärtklappning när de går och lägger sig och när de stiger upp för att de har ett krävande jobb - ändå är de kvar och jobbar på.

Andra ställer upp och gör jobbet och slår knut på sig själv för att leverera bra kvalitet trots bristande resurser.

Alldeles för många fortsätter trots en ohållbar situation. De jobbar på, biter ihop, ställer upp och struntar i alla varningssignaler och reaktioner från kroppen. Det är jobbigt att säga nej, att ta strider och att vara hemma från jobbet eftersom kollegorna får jobba mer då. Det är tufft att be om lättare arbetsbörda när allt du vill är att visa framfötterna, vara duktig och ställa upp.

Priset du betalar för att ställa upp på orimliga arbetsvillkor kan bli högt. Det handlar om din hälsa och ditt liv.

Är du oroad över din stressnivå? Sök hjälp nu!"

Maria Gerlofson [email protected]

Kom igång nu!